-
Sommige veranderingen zijn heel klein en subtiel . . . andere geweldig groot.Avocado pitten, gezond, maar niet voor je hond . . . .
De pit schijnt nog gezonder te zijn dan het vruchtvlees. Avocado olie wordt immers van de pitten gemaakt. Nadeel is dat ze niet echt lekker en hard zijn en geef je niet aan je hond want er zit een stofje in dat honden niet kunnen verteren.

Je kunt de pitten raspen, koken, malen, klein snijden of stukslaan. Voorzichtig! want ze zijn nogal stevig en kunnen je blender kapotmaken!
Ze zijn vrij bitter. Kauw zolang op een klein stukje totdat de smaak in je mond zoet wordt. Als je ze paspt en roostert is de bittere smaak grotendeels weg en kun je ze bewaren en in veel gerechten gebruiken.
Gebruik maximaal een afgestreken eetlepel per dag. Teveel kan leiden tot verstopping vanwege de grote hoeveelheid tannine. Geef het niet aan je hond want die kan de aanwezige persine niet verwerken.
Als je er meel van maakt kan het in een smoothie of in bakwerk.

Meer weten? check deze links:
http://moniquevandervloed.nl/avocado-pitten/
http://gezonderleven.com/voordelen-en-toepassingen-avocadopit/
http://foodinshape.com/youve-been-throwing-away-avocado-seeds-because-no-one-told-you-they-could-fight-cancer/
http://www.thenaturesfarmacy.com/avocado-seeds-health-benefits/
Mei 2015Ross RayburnSaturday, May 9, 2015 - Sunday, May 10, 2015 in Yogagardenhttps://www.facebook.com/events/737274443052582/
David Lurey http://www.pureenergyyoga.nl/workshop/YIN YOGA-WORKSHOP WITH MIRIAM WAGNER http://www.pureenergyyoga.nl/workshop/Shiva Rea, 30 Mei Amsterdam  http://yogamoves.nl/nl/workshop/shiva-reaJuni 2015 
NAVANADI YOGA Festival Torhout Belgiehttp://navanadifestival.com/

Januari 2015Zondag 4 Januari 2015 17:00-18:00 Anmelden via: [email protected]Clayton Horton  DELIGHT YOGA in January: 
friday 23 january 19:30-21:00 at Delight DC location. Delightyoga.nl
Februari 2015Zondagochtend 15 februari 2015 van 10:00-12:30u  PEY Centrum Well, Doelenstraat 34 te Utrecht
http://heartfire.nl/events/praful-vimal-workshop-healing-sound-healing-touch-february-2015/When one door closes, others open  
(but we often look so long and so regretfully upon the closed door that we do not see the one which has opened for us)
[Alexander Graham Bell]


Misschien ken je Deliciously Ella al? Superleuke site – App - blog - boek vol met inspirerende recepten.  Zonder vlees en vol goede ingredienten. 
Ik heb het brownie recept uitgeprobeerd. Mijn eerste poging was nog niet perfect maar zeer veel belovend . . .  choko zoetigheid kan ook gezond zijn . . . . het staat op de link Recepten


Shopping will not bring it to you, try Yoga!

Yogales op internet: Ik ben helemaal blij met het nieuwe project van Anat: MyFatYogi.com gewoon een les wanneer en waar je maar wil!

Patthabi Jois leerde Ashtanga Vinyasa yoga van Krishnamacharya. David Swenson was jarenlang bij Patthabi in de leer en geeft nu teachertrainingen over de hele wereld. In mei 2012 heb ik zo'n training gevolgd.

"The Art of Adjusting" van Brian Cooper beschrijft heel praktisch hoe je mensen beter in houdingen kunt helpen. Niet alleen voor leraren dus maar ook voor mensen die samen met anderen yoga doen.

Wat kun je in mijn lessen verwachten?
Iedere les heeft actieve (yang) oefeningen zoals zonnegroeten,en een rustiger ontspannend (yin) deel. 
Verder bestaat de les uit een aantal van de volgende onderdelen: staande houdingen, balanshoudingen, zittende houdingen, achteroverbuigingen, omkeerhoudingen, liggende houdingen en ook partner houdingen. In een aantal lessen is er ook speciale aandacht voor meditatie en pranayama(ademhalingsoefeningen) Qua alignment kun je Anusara en Iyengar invloeden proeven.  
I'd like to donate to www.yogagivesback.nl


Onderaan de pagina op deze link staat een flinke selectie van boeken over voeding. Ook is er een gratis hoofdstuk beschikbaar uit ‘De Supplementenwijzer’ http://www.ahealthylife.nl/webwinkel/product/de-supplementenwijzer/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=Het_herstel_van_de_darmflora