-
interview          english             disclaimer         contact

Leesvoer   
Op deze pagina een aantal interessante boeken over yoga en andere dingen. Heb jij tips? stuur me een mailtje!

YOGI Yoga blad gratis lezen op internet 

Yin Yoga: 
De boeken en websites van Paul Griley en Bernie Clark bevatten eigenlijk alles wat je zou kunnen willen weten over Yin Yoga.
 
Bernie Clark: Yin Yoga Youtube channel:
https://www.youtube.com/user/yinsights1/featured
 
Paul en Suzee Griley:
https://www.youtube.com/watch?v=GBZ5IS7RFtk

Stefanie Arend, uit Duitsland schreef in 2011 een boek dat in 2014 in het Nederlands is vertaald. Een soepeler lichaam zonder krachtsinspanning
Stefanie heeft gestudeerd bij Paul Grilley en beschrijft ook kennis die door Bernie Clark en Dr Motoyama is verzameld. Erg prettig als je liever in het Nederlands over Yin Yoga leest en het is prima als beginnersboek . Op Stefanies website Yin-yoga.de vind je veel informatie en links naar videos, boeken en DVDs (in het Duits)
 
De mooie voedselmachine - De charme van je darmen - GUTThe Inside Story of Our Body's Most Underrated Organ 
Giulia Enders, een studente geneeskunde schreef dit super interessante boek over de spijsvertering. Het sluit mooi aan bij anatomie en Ayurveda.
http://www.bol.com/nl/p/de-mooie-voedselmachine/9200000030698584/
https://youtu.be/bdqoFXhAl74
 
Yogahoudingen en Hindoesprookjes in één boek? ja, MULA!
 
Eerlijk over Yoga - Science of Yoga van William J.Broad. Het is een soort tweede Yogabody maar een stuk lichter om te lezen. Het boek bevat veel feiten en wetenschappelijke onderzoek naar de effecten van Yoga. Zeker een aanrader ook voor beginners, sceptici en mensen die (nog)niet aan Yoga doen.
 
Paul Griley – Yin Yoga http://www.paulgrilley.com/yin-yoga-books-and-dvds Een handig, niet te zwaar overzicht over Yin Yoga, de basis, de houdingen, hoe het werkt en een inleiding in chakras en meridianen. Fijn boekje voor leraren en studenten!Een lijst met literatuur  op Paul Grileys site: http://www.paulgrilley.com/resources/books-dvds-and-websites
 
Suzanne Morrisson 'Yoga .itch' - Het verslag van een jonge Amerikaanse vrouw tijdens een teacher training in Bali. Niet wetenschappelijk maar een 'normale' roman. Misschien wil je er niet in beginnen als je zelf een retreat of teachertraining hebt gepland.
 
'Dancing The flame of Life' van Dona Holleman is een diepgaand boek met veel techniek. De CD bij het boek is zeer interessant.
 
Niet echt een gezellig of beginners boek, maar een echt wetenschappelijke achtergrond en geschiedenis: Yoga Body van Mark Singleton. Zeer interessant boek als je meer wil weten over hoe de hedendaagse yoga vorm heeft gekregen.
 
Het prachtige boek Yoga Anatomy van Leslie Kaminoff is ook op internet te bewonderen. Zo is er altijd iets om te studeren. Er is een nederlandse versie in de boekhandel en in de bieb.
 
Myths of the Asanas | Arjuna van der Kooij & Shiva Rea. Verhalen bij de Asanas. Het is er nu ook in het Nederlands.
 
Manu JosephHet onzichtbare geluk van andere mensen - niet speciaal een Yogaboek maar gewoon een heerlijke roman die zich in hedendaags India afspeelt.
 
Poelika is geen type voor yoga zegt ze. Ze wordt er onrustig van. Maar ik hou wel van de heerlijke verhalen op haar website. Super als je even geen boek bij je hebt.
 
B.K.S. Iyengar heeft een aantal goede boeken over Yoga geschreven. De foto's zijn soms wat oud maar wel duidelijk. In de verschillende boeken wordt hier en daar wat herhaald dus kijk even welk boek jij het fijnste vindt. Hij legt veel uit wat je ook in de Hatha Yoga Pradipika kunt vinden, maar dan toch wat meer naar ons moderne leven vertaald. Ook geeft hij aan welke asana's geschikt zijn bij verschillende zieketebeelden en andere behoeften. 'Yoga Dipika' en 'Yoga Als Levenskunst' zijn er ook in het Nederlands.
 
Johan Noorloos schreef in 2011 12 Goeroes 13 Ongeluken. Een heerlijk, eerlijk boek over hemzelf en yoga. Een must voor gay-yogis. Ook schreef Johan Hoe yoga je leven kan veranderen een fijne korte inleiding in Yoga die ook zeker waardevol is als al wat yoga ervaring hebt. Ook dit boek is licht en direct geschreven. Voor een recensie klik hier.  Ook zijn multimedia presentatie Het Inzicht is een aanrader en hij heeft ook een paar TV programma's gemaakt. zie ook de video pagina.

interview          english             disclaimer         contact