-
interview          english             disclaimer         contactOntmoet je eigen grenzen, frustraties en successen op de mat.
 
Yogi’s en Yogini’s salutem,

In 2004 heb ik yoga ontdekt. Zoals waarschijnlijk bij de meeste mensen lag de focus in het begin op het lichamelijke aspect; het doen van asana’s (houdingen) is immers een fijne workout. Al snel ontdekte ik ook meditatie en begon ik meer over yoga te lezen. Pas in 2011 kwam ik op het idee om aan een lerarenopleiding te beginnen.

Inmiddels is yoga voor mij de meest interessante wetenschap geworden die er is. Het gaat over mezelf en over alle mensen. Dat wat yoga bestudeert kan ik over het algemeen direct uitproberen en de resultaten ondervind ik aan den lijve. Daarnaast is deze oeroude wetenschap, die al bestond voor het schrift, zeer veelzijdig. Van anatomie, techniek en alignment tot ayurveda (voedingsleer) en filosofie. Yoga maakt je duidelijk wat er echt toe doet.

De kennis en ervaring die je met yoga kunt vergaren zorgen ervoor dat je je bewuster beweegt en bewuster gedraagt, en dat je de dingen anders beleeft. Het mooie aan het bezig zijn met yoga is dat je steeds nieuwe uitdagingen ontdekt en je telkens weer vooruitgang boekt. Soms maar heel subtiel, maar als je dan terugkijkt kom je erachter dat je grote stappen hebt gezet. Je leert je lichaam optimaal te gebruiken, het wordt sterker, gezonder en soepeler. Je leert je gedachten te sturen, zodat je toekomt aan en geniet van de dingen die echt belangrijk voor je zijn. Ik ben ervan overtuigd dat yoga je gezonder, energieker, gelukkiger en completer kan maken.

Ik nodig je uit om samen met mij het yogapad te bewandelen. (of misschien wel voor het eerst uit te proberen) In mijn lessen laat ik me beïnvloeden door verschillende stijlen en door de ervaringen die ik persoonlijk met yoga opdoe. Muziek, humor en op elkaar afstemmen zijn voor mij een aantal belangrijke elementen voor een geslaagde yogales. Het is mijn doel om mijn studenten net zo enthousiast te maken voor yoga als ikzelf ben.

tot snel!
Peter
interview          english             disclaimer         contact