-
interview          english             disclaimer         contactYin Yoga

In mijn lessen en practice gebruik ik veel Yin houdingen of wel het Tha deel uit de term Hatha Yoga. Opvallendste kenmerk zijn de houdingen die langer (2 tot 6) minuten worden aangehouden waardoor je je Yoga op het bindweefsel richt. Door het ontspannen van de spieren in de houding gaat het effect via de pezen naar de aanhechtingen in het botweefsel. Effect hiervan is het 'wakkerschudden' van energie in deze delen van het lichaam. Yin is een moderne stroming ontstaan in 1979 door Paul Griley die Yoga, chineese geneeskunde en moderne wetenschap combineert.
http://essence-of-yoga.net/sun-moon-hatha-yoga-symbolism

In Yin Yoga is de basis van veel houdingen zittend of liggend en de stijl is rustig en meditatief. Er zijn minder Asanas dan in andere stijlen en ze hebben andere namen gekregen omdat ze anders uitgevoerd worden. Het belangrijkste doelgebied is van knie tot aan schouder met als middelpunt heupen en rug. Het bindweefselvlies dat alle organen, spieren pezen gewrichten en zenuwbanen omhult wordt rustig maar diepgaand aangesproken. Iets wat we bij Yang Yoga en andere sporten niet zo sterk gericht doen. Rugpijn kan op deze manier effectief aangepakt worden.

Wil je Yin Yoga proberen? Er zijn lessen in de meeste steden en op veel Yogascholen. Neem even contact met me op als je hulp nodig hebt bij het zoeken.


meer lezen over Yin Yoga:

Boeken en websites van Paul Griley en Bernie Clark bevatten alles wat je zou kunnen willen weten over Yin Yoga.

Bernie Clark: Yin Yoga Youtube channel:
https://www.youtube.com/user/yinsights1/featured

Paul Griley:

overzichtelijk artikel van Paul Griley:


Stefanie Arend, uit Duitsland schreef in 2011 een boek dat in 2014 in het Nederlands is vertaald. Ze heeft gestudeerd bij Paul Grilley en beschrijft ook kennis die door Bernie Clark en Dr Motoyama is verzameld. Erg prettig als je liever in het Nederlands over Yin Yoga leest en het is prima als beginnersboek . Op Stefanies website Yin-yoga.de vind je veel informatie en links naar videos, boeken en DVDs (in het Duits)


Laat het me weten als je vragen of ideeen voor deze pagina hebt. 

Namasté, 
Peter


interview          english             disclaimer         contact