-
interview          english             disclaimer         contact
Tips voor een perfecte yogales:

Draag kleding waar je je lekker invoelt. Iets dat niet knelt of te klein is, bij vooroverbuigingen niet voor je gezicht hangt en niet te warm of te koud is. Je wil er lekker in kunnen bewegen.

Een vest of trui of lange broek is vaak prettig voor de start en het einde van de les

Vergeet tijdens de les je ademhaling niet. Je zult verbaasd zijn hoe vaak je niet doorademt als je wat meer moeite hebt om in een houding te komen. Je adem is je kracht en je beweging.Yoga is geen wedstrijd! Waarschijnlijk staat er wel iemand in de zaal die soepeler, sterker, langer, korter, dikker dunner is dan jij. Nou en? Beoordeel de vorderingen in je eigen lichaam ten opzichte van jezelf en van binnenuit.

Sokken en schoenen heb je op je  yogamat niet nodig. In een yin klas kan een paar warme sokken soms wel aangenaam zijn.

Als je tijdens de les buiten adem raakt of je hart erg snel gaat slaan is het waarschijnlijk tijd om even de kindhouding (childpose) aan te nemen en weer op adem te komen.

Een handdoek kan praktisch zijn, niet om je zweet mee af te vegen want dat droogt vanzelf. Je kunt hem als riem gebruiken om in bepaalde houdingen je armen te verlengen.

Eet en drink niet vlak voor, na en tijdens de yogales. Een lichte maaltijd kun je tot twee uur van te voren nemen. Water drinken tijdens de les is geen goed idee. Zorg ervoor dat je verdeeld over de dag en na de les voldoende drinkt (en eet)Ga je voor het eerst naar yoga?
Wat is je doel? Ontspanning? Kracht opbouwen? Lenig worden? Meditatie? Jezelf beter leren kennen? Gewichtsverlies?  Een strakker lichaam?  Al deze doelen kunnen gediend worden via verschillende yoga vormen. Weeg dus af of de vorm van yoga die je kiest ook kan beantwoorden aan jouw doelen. Om zeker te weten of een bepaalde stijl van yoga aan je verwachtingen voldoet is het goed om een aantal proeflessen te volgen of met jezelf af te spreken om het een aantal keer uit te proberen. Één enkele les is waarschijnlijk niet genoeg om er achter te komen of het iets voor je is.


Contact:
Wil je op de hoogte gehouden worden? heb je vragen of opmerkingen? Laat het me weten via onderstaand formulier of stuur een mailtje naar: P_Vroemen@hotmail.com

Contact
schrijf hier je vraag of reactieinterview          english             disclaimer         contact